Start a conversation

Mitt hår blir så elektriskt, statiskt, laddat av Logonas Rhassoul lera. Vad kan man göra?

Just under vintertid kan många ha detta problem med att håret blir väldigt laddat när det tvättas med rhassoul lera. Laddningen beror på att håret är torrt och vid temperaturförändringar (kallt ute/varmt inne) blir håret laddat. Så antingen kan du byta till en annan lera som är mindre uttorkande, eller så får du tillföra mer fukt till håret.

Andra mindre uttorkande leror:

  • Crearome Rasullera i pulver: det här är samma sorts lera, men den är inte lika finmald som Logonas, kornen är grövre och absorberar därmed fett och smuts sämre. Håret blir mindre torrt och därmed mindre laddat under vintertid. 
  • Logona White Lotus Kaolin Pulver: En annan sorts lera där kornen förvisso är mycket mindre och lättare, men ger mildare tvättar (mindre uttorkande) och funkar bättre till de med torr hy och fint hår. 
 
Tillför mer fukt: 

Andra åtgärder:

  • Låt lerblandningen få stå och svälla ett par timmar. Smidigast är att låta den stå över natt.
  • Borsta inte håret med mjukplast eller metallborstar.​ Trä, bambu eller svinborst är bättre alternativ. Se våra borstar här.
  • Om det finns mycket klor i vattnet kan du skölja håret med äppelcidervinäger. Hur detta görs kan du läsa om i denna artikel.

 

Choose files or drag and drop files
Was this article helpful?
Yes
No
  1. Anna Diec

  2. Posted
  3. Updated